Wij zijn Simextra International N.V.

Ons groothandelsbedrijf brengt sinds 1994 kwalitatief hoogwaardige artikelen aan de winkelier en consument.
Het bedrijf is haar activiteiten in Nickerie gestart en is sindsdien uitgebreid naar Paramaribo en Guyana.

Bedrijfsprofiel

Simextra International N.V. werd in 1994 opgericht door dhr. K. Soekhoe onder de naam “K. Soekhoe Import, Export & Transit”. Het eerste kantoor en gehuurde magazijn waren in het district Nickerie, Suriname en voorzagen de lokale markt met basisgoederen, zoals spijsolie en suiker. Het assortiment werd al snel uitgebreid door de vraag naar kwalitatieve consumentengoederen. In 1996 werd de bedrijfsvorm aangepast naar een Naamloze Vennootschap en hernoemd naar “Simextra International N.V.”. Een merkwaardige mijlpaal werd op 23 November 1999 bereikt met de opening van een eigen kantoor met uitgebreide magazijncapaciteit.

Met een reeds uitgebreid assortiment aan food, non-food en alcoholische dranken, vond in 2005 een marktuitbreiding plaats naar een klein kantoor en magazijn in de hoofdstad Paramaribo. Al snel werd ook een tweede kantoor en magazijn geopend aan de Tweede Rijweg in Paramarbo. Deze nieuwe, grotere locatie functioneert nog steeds als de spil voor alle verkopen en distributie binnen het gebied.

  • Nickerie

  • Duty Free

  • Frozen Warehouse

  • Paramaribo

  • Paramaribo

In 2013 opende Simextra International haar eerste Duty Free Shop bij de veerbootverbinding tussen Suriname en Guyana. Deze grenspost is de enige water/land oversteek tussen de twee landen en is met die reden een unieke kans voor assortimentsuitbreiding en verkopen. De Duty Free Shop beslaat 360 vierkante meter (exclusief opslag) en biedt aantrekkelijke kwaliteitsproducten, zoals alcohol, parfum, tassen, horloges, speelgoed, snoepgoed en kleinhuishoudelijke apparaten.

Door de grote marktpotentie in het aangrenzend buurland Guyana, werd in 2013 besloten om een dochteronderneming te openen onder de naam Simextra Trading. Dit was het eerste buitenlandse ondernemen om het volledige productassortiment te introduceren op een nieuwe en onbekende markt.

Simextra International N.V. funtioneert tegenwoordig als een beheersmaatschappij voor Simextra Distribution, Simextra Trading en Simextra Duty Free. De bedrijfsprocessen van logistiek, financien, IT en management zijn volledig geimplementeerd en onder constante evaluatie om kwaliteit en efficientie te garanderen.

Missie

Onderhouden van een lange termijn relatie met leveranciers en consumenten, door het vinden en aanbieden van kwalitatieve food en non-food producten uit de hele wereld.

Visie

Behoren tot de top 5 aanbieders in alle actieve markten, die kwalitatieve producten en diensten leveren.

© 2019 Simextra International - Webdesign by ESINIT | Solutions Netherlands